Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Gender Games, Tegenlicht Meet-up

05/09/2022 / 19:00 - 22:00

The Gender Games, Tegenlicht Meet-up castor semenya TransAgenda

Kan topsport een sector worden waarin voorbeeldige gelijkheid bestaat? Campagnes voor gelijker salaris tussen mannelijke en vrouwelijke topsporters behalen de eerste successen. Er is inmiddels veel onderzoek gaande naar inclusie en gelijkheid in de sport en veel sporters zetten zich in tegen ongelijkheid en discriminatie in de sportwereld. Maar er is nog een lange weg te gaan, want professionele hardloopwedstrijden in de vrouwencategorie worden nog steeds beheerst door geslachtstesten, metingen van testosterongehaltes en rechtszaken.

De VPRO Tegenlicht documentaire “The Gender Games” is op maandag 29 augustus om 20:25u uitgezonden op NPO2. Online te zien: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2022-2023/The-Gender-Games.html

Praktische informatie

Deze Meetup vindt plaats in het Theater van de Bibliotheek Neude. Deelname is gratis. Graag reserveren.

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers.

Venue

Bibliotheek Neude Utrecht
Neude 11
Utrecht, 3512 AE
+ Google Map