Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

71BODIES 1DANCE | Daniel Mariblanca solo dansvoorstelling – Rotterdam

05/06/2022 / 20:15 - 21:26

€15,00
still van Daniel_Mariblanca 71BODIES_1DANCE

71BODIES 1DANCE is een 71 minuten durende soloperformance door Daniel Mariblanca. De voorstelling is geïnspireerd op 71 transgenders die de choreograaf tijdens de twee jaar durende preproductie in Scandinavië en Europa ontmoette. Het werk richt zich op het brengen van zichtbaarheid, het wekken van nieuwsgierigheid en het genereren van kennis over de transgender gemeenschap.

Onderdeel van De Dansweek 2022

71BODIES 1DANCE benadrukt de grote diversiteit die bestaat binnen elke persoonlijke reis, en benadert de complexiteit van de gemeenschap vanuit een menselijk niveau – door middel van een artistiek werk.

De voorstelling is onderdeel van een groter project dat totaal uit drie componenten bestaat en is zowel nationaal als internationaal gepresenteerd in meer dan vijftien steden. In 2019 ontving Daniel de prijs voor Kunstenaar van het Jaar van Bergen Kommune voor dit project.

De voorstelling is gemaakt door 71BODIES een transgender inclusief dans- en performancegezelschap gevestigd in Bergen, Noorwegen. Het gezelschap werd opgericht door Daniel Mariblanca aan het begin van zijn gender transitie vanuit een urgentie om zowel de complexiteit die binnen de transgender identiteit ligt te begrijpen als te documenteren. 

Team

concept Daniel Mariblanca choreografie Daniel Mariblanca performance Daniel Mariblanca fotografie Mar C Llop film Ursula Kaufmann muziek en techniek Gunnar Innvær muziek Miriam Casal, Florian Doerrhoefer artistiek assistent en dramaturg Amanda Billberg techniek tour en lichtontwerp Jon Eirik Sira, Thomas Bruvik financieel producent Camilla Svingen company en tour manager Davone Sirmans geproduceerd door 71BODIES

Details

Date:
05/06/2022
Time:
20:15 - 21:26
Cost:
€15,00
Event Category:

Organizer

Theater Rotterdam
Phone:
010 - 41 18 110
Email:
kassa@theaterrotterdam.nl
View Organizer Website

Venue

Theater Rotterdam Schouwburg
Schouwburgplein 25
Rotterdam, 3012 CL
+ Google Map
Phone:
010 - 40 44 111