Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alok live: over gender, afkomst, trauma en vervreemding – Brussel

13/07/2022 / 20:00 - 22:00

Alok

ALOK trad al op in meer dan 600 zalen in 40 landen. Hun opvallende performance stijl combineert poëzie, comedy en audio-visuele kunst en exploreert thema’s zoals gender, afkomst, trauma en vervreemding.

ALOK headlinede een sold out show tijdens het New York Comedy Festival in 2021 en stond ook op de affiche bij het Just For Laughs Festival in Vancouver in mei. Later dit jaar zal die optreden in het Soho Theater in Londen en zal die ook het voorprogramma spelen van de tour van Jonathan Van Ness.

Op televisie kan je ALOK momenteel bewonderen in de Netflix documentaire Getting Curious With Jonathan Van Ness en ook in het HBO late-night sketchprogramma Radom Acts of Flyness en de documentaire The Trans List uit 2016 maakt ALOK hun opwachting. ALOK is ook de maker van de #DeGenderFashion-beweging, die die in de spotlight zette tijdens de Business Fashion Voices Conference in 2019.

ALOK schrijft daarnaast ook boeken, waaronder Beyond the Gender Binary, dat wordt omschreven als een oproep voor een nieuwe aanpak van gender in de 21ste eeuw. Het boek, gebaseerd op hun eigen ervaringen als een gender non-conforme artiest, werd gepubliceerd door uitgeverij Penguin Random House in 2020.

De performer werd bovendien opgenomen in de NBC’s Pride 50-lijst van meest invloedrijke change-makers in de LGBTQ-gemeenschap, HuffPo’s Culture Shifters en Business Insider’s Doers, naast vele andere erkenningen.

De voorstelling is Engelstalig.

Details

Date:
13/07/2022
Time:
20:00 - 22:00
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.alokvmenon.com/

Venue

La Madeleine
Rue Duquesnoystraat 14
Brussels, 1000 Belgium
+ Google Map