Beste bezoeker,

We hebben na 3 jaar besloten om transagenda.nl uit de lucht te halen.

Het is een mooi concept en we geloven er nog steeds in: een overzicht van activiteiten dat wordt gevuld vanuit de gemeenschap.

We hebben in die 3 jaar ontdekt dat er een heleboel activiteiten worden georganiseerd, zo veel dat je bijna elke dag wel ergens iets ‘trans’ kan beleven.

Heel veel en heel uiteenlopende activiteiten waar we bij tijd en wijle echt blij van werden. Het is duidelijk dat de trans 'gemeenschap' zeer breed en ondernemend is.

Desondanks bleef het aantal aanmeldingen van activiteiten in de agenda laag. Uiteindelijk woog dat niet op tegen onze inspanningen en de kosten die we maakten om de website goed te kunnen laten draaien.

Veel dank aan alle mensen die de afgelopen jaren een bijdrage hebben geleverd.

Jans en Jip

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Coming In filmscreening + aftertalk

11/10/2022 / 20:00 - 20:30

Voor wie kom je uit de kast? Doe je dat voor jezelf? Of eigenlijk voor de mensen om je heen? Verschillende queers bevragen de ongeschreven regels rond hun coming-out.

Wie heeft besloten dat uit de kast komen een overgangsritueel is voor niet-heteroseksuele mensen? Waarom hoeven hetero’s of cis-mensen dat niet te doen? Regisseur Esmée van Loon gaat op zoek naar een antwoord op de vraag voor wie we nou eigenlijk uit de kast komen. Doen we dat voor onszelf of voor de mensen om ons heen? Wie heeft die kast eigenlijk verzonnen? Jongeren vertellen openhartig over hun coming-out en waarom ze het lastig blijven vinden.

Met:

Esmée van Loon, Documentairemaker Nilab

AhmadiGemeenteraadslid, BIJ1 Amsterdam

Tengbeh Kamara, Fotograaf

Details

Date:
11/10/2022
Time:
20:00 - 20:30
Website:
https://dezwijger.nl/programma/screening-aftertalk-coming-in

Organizer

Pakhuis de Zwijger
Phone:
020 624 63 80
View Organizer Website

Venue

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam, 1019 HC
+ Google Map
Phone:
020 624 63 80
View Venue Website