Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Detransitie baby – Amsterdam

17/05/2022 / 17:00 - 18:30

Detransitie baby - Amsterdam dtb TransAgenda

Auteur Torrey Peters brak vorig jaar wereldwijd door met haar roman Detransitie, baby (Atlas Contact). Naar aanleiding van de publicatie van de vertaling gaat de auteur deze middag in gesprek over haar boek, transgender-zijn en moederschap.

Reese had het goed voor elkaar: een liefdevolle relatie met Amy, een appartement in een van de betere wijken van New York, een niet al te vervelende baan. Zo had ze een prachtig leven opgebouwd. En ook de vervulling van haar diepste wens – moeder worden – leek nabij. Maar dan besluit Amy om weer als man te gaan leven; hun gezamenlijke leven stort in en de relatie gaat uit. Ames blijft ernaar verlangen het contact met Reese te herstellen. Als Ames’ nieuwe geliefde, Katrina, ontdekt dat ze zwanger van hem is, vat hij een gewaagd plan op: stel dat de ze de baby met z’n drieën grootbrengen? Naar aanleiding van haar boek gaat Torrey Peters in gesprek over gender en moederschap.

Over de spreker

Torrey Peters studeerde Creative Writing in onder andere Iowa en schreef eerder twee novellen. Detransitie, baby betekende haar internationale doorbraak; de vertaalrechten zijn in meer dan tien landen verkocht. De roman stond in 2021 op de longlist van de Women’s Prize For Fiction. Peters woont in Brooklyn. Detransitie, baby verschijnt in april 2022.

Details

Date:
17/05/2022
Time:
17:00 - 18:30
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://spui25.nl/programma/detransitie-baby

Venue

Spui25
Spui 25
Amsterdam, 1012 WX
+ Google Map
View Venue Website