Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Docu: Framing Agnes + nagesprek – Utrecht

23/08/2022 / 20:30 - 22:30

Docu: Framing Agnes + nagesprek - Utrecht Framing Agnes still 01 scaled TransAgenda

In deze bijzondere, internationaal geprezen, documentaire neemt een cast van transacteurs je mee in het verhaal van een jonge transvrouw die gedwongen werd te kiezen tussen eerlijkheid en toegankelijkheid tot zorg. Agnes, de baanbrekende, gepseudonimiseerde trans vrouw die in de jaren zestig deelnam aan het onderzoek naar gender gezondheid van Harold Garfinkel aan de UCLA, was lange tijd het boegbeeld van de transgender geschiedenis. Een opmerkelijk verhaal in de vorm van een jaren ’50 talkshow, waarin wetenschappelijke analyses worden gecombineerd met gesprekken gebaseerd op gearchiveerde interviews.

Deze vertoningen vindt plaats bij Hoogt in Bieb Neude.

Dinsdag 23 augustus met Chris Rijksen:
Nabespreking ‘Transgender representatie in film’ door Laura Kok (TranScreen) met Chris Rijksen. Chris (hij/hem) is één van de drie Transketeers: een filmmakers collectief dat zich inzet voor positieve representatie. Chris studeerde aan de Royal Academy of Arts en the Sandberg Institute en is de ‘Director of Photography’ van de Transketeers.
Tickets Transcreen x QFFU: Framing Agnes + Chris Rijken

Details

Date:
23/08/2022
Time:
20:30 - 22:30
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.transcreen.eu/2022/08/19/transcreen-x-qffu-framing-agnes-nagesprek/

Venue

Bibliotheek Neude Utrecht
Neude 11
Utrecht, 3512 AE
+ Google Map