Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gender wereldwijd en door de tijd heen online

01/03/2022 / 12:30 - 13:30

Gender wereldwijd en door de tijd heen online genderful TransAgenda

In deze eerste aflevering belicht conservator Wonu Veys drie collectie-onderdelen: de peniskoker, de in Mexico inheemse Muxe en het borstbeeld van farao Hatsjepsoet. Uit de geschiedenis blijkt dat genderfluïditeit geen modern onderwerp is maar juist eeuwenoud. De collectie-items laten zien hoe mede door westerse invloeden de diversiteit in genderidentiteiten en -expressies is afgenomen. Activist en oprichter van Asian queer organisatie Fite Qlub Sorab Roustayar legt uit hoe onderdrukkingssystemen en ongelijke machtsverhoudingen bijdragen aan het binaire denken over gender, ofwel in termen van man/vrouw. Hoe ziet het dekoloniseren van gender eruit? Moet gender überhaupt een georganiseerd principe zijn? Dichter, performer en ambassadeur van de expositie Dean Bowen begrijpt gender als diffuus en deelt zijn persoonlijke perspectief op genderessentialisme. Ook trakteert hij ons op een spoken word performance.

Details

Date:
01/03/2022
Time:
12:30 - 13:30
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/what-a-genderful-world/

Organizer

genderful world
Email:
https://www.wereldmuseum.nl/en/whats-on-wereldmuseum/exhibitions/what-genderful-world

Venue

online