Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lezing Dick Swaab over seksuele differentiatie – Utrecht

10/05/2022 / 19:00 - 21:00

€5
logo NIP

Dick Swaab is arts en hoogleraar neurobiologie maar is vooral bekend als hersenonderzoeker. Hij leidt dan ook een onderzoeksgroep aan het Nederlands Herseninstituut. Dick is bekend geworden met zijn onderzoek en ontdekkingen op het gebied van de hersenanatomie en neurofysiologie, met name de invloed die allerlei hormonale en biochemische factoren al in de baarmoeder op de hersenontwikkeling hebben.

Door zijn jarenlange onderzoek is Dick tot de conclusie gekomen dat we geen hersenen hebben maar onze hersenen zijn. De natuurkundige en chemische processen in onze hersenen bepalen volgens hem hoe we reageren en wie wij zijn. Voor sommige dingen zoals bijvoorbeeld homoseksualiteit vindt Dick dat er een bepaalde aanleg in de hersenen is.

In deze lezing zal Dick vertellen over de seksuele differentiatie van de hersenen met een focus op genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Is er een aanleg voor verschillende soorten genderidentiteit in de hersenen? Op wat voor manier is deze aanleg terug te vinden? En in hoeverre wordt iemand zijn seksuele oriëntatie bepaald door de hersenen? Allemaal vragen waar Dick antwoordt op gaat geven tijdens zijn lezing op 10 mei!

Details

Date:
10/05/2022
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
€5
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/SPSNIPStedelijkBestuurUtrecht/

Venue

College Ruppert Wit
Science Park
Utrecht,
+ Google Map
View Venue Website