Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Panel-event: huiselijk geweld tegen trans personen – Amsterdam

05/07/2022 / 19:00 - 22:00

Als je het niet zelf hebt meegemaakt, is het je moeilijk voor te stellen: dat een relatie die in liefde begint, in geweld kan eindigen. Huiselijk geweld blijft een onderwerp waar veel schuld, schaamte en stilte omheen hangt. In de laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor dit lastige onderwerp, maar we zijn er nog niet. Er zijn nog grote groepen binnen de samenleving die vaker te maken krijgen met huiselijk geweld.

Zo krijgen jongeren uit de lhbtiqa+-gemeenschap 25% vaker te maken met huiselijk geweld in hun leven dan andere personen. Onder transpersonen is dat zelfs twee keer zoveel. Huiselijk geweld kent verschillende vormen. Het kan fysiek zijn, maar ook emotioneel. Er heerst een taboe op het praten over huiselijk geweld. Ook over thema’s zoals het ontkennen van iemands genderidentiteit, de invloed van verschillende vormen van discriminatie en de weg naar hulp voor transpersonen is vaak niet duidelijk.

Op dinsdag 5 juli (inloop 19.00 uur, start 19.30 uur) gaan wij hierover in gesprek tijdens een panel-event in cultureel centrum Mezrab, Veemkade 576 in Amsterdam. De avond wordt gevuld met persoonlijke ervaringen van trans personen, spoken word en manieren om hulp te vinden. We sluiten de avond af met een borrel.

Bio’s:
Freya Terpstra (zij/haar):
Genderpraatjes coördinator bij TNN & researcher in zorg-ethiek en filosofie
BeyonG Veldkamp(zij/haar):
Vicevoorzitter van Trans United Europe & onderdeel van Respect2Love
Alejandra Ortiz (zij/haar):
Schrijfster voor TRANS & belangenbehartiger voor ongedocumenteerden
Lauren Gonzales Alvarez (zij/haar)
Sarafina Paulina Bonita van Ast(die/diens – hen/hun):
Spoken word artiest

De locatie is rolstoeltoegankelijk en er is een gebarentolk aanwezig. Dit event is in samenwerking met Sorab Roustayar (hij/hem) van Fite Qlub.

Toegang

Meld u vooraf aan, stuur voor 5 juli een e-mail naar poolopdrachttga@amsterdam.nl
Vermeld ‘panel-event’ in de onderwerpregel en zet het volgende in de mail:
• uw naam
• het aantal personen
• en of u gebruik wil maken van de gebarentolk

Adres

Veemkade 576, Amsterdam

Locatie

Mezrab

Website

Veilig thuis: meldpunt voor huiselijk geweld, ouderen- of kindermishandeling

Venue

Mezrab
Veemkade 576
Amsterdam, 1019 BL
+ Google Map
View Venue Website