Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tentoonstelling Buitengewone Geschiedenis. Transgender in Nederland – Oss

19/04/2022 - 15/06/2022

Free
Tentoonstelling Buitengewone Geschiedenis. Transgender in Nederland - Oss Beeldmerk en affiche Buitengewone geschiedenis 1 TransAgenda

Van 19 april tot 15 juni 2022 is de expositie ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ te zien in de hal van het Gemeentehuis in Oss. De tentoonstelling, gecureerd door historicus Alex Bakker en IHLIA LGBTI Heritage, vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning van transgender personen.

Zeventig jaar geschiedenis komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten. Persoonlijke verhalen tonen de moed die mensen hebben (gehad), dwars tegen maatschappelijke beelden en verwachtingen in, en de manieren waarop zij hun vrijheid bevochten om zichzelf te kunnen zijn.

Details

Start:
19/04/2022
End:
15/06/2022
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:

Organizer

IHLIA LGBTI Heritage
Email:
info@ihlia.nl
View Organizer Website

Venue

Gemeentehuis Oss
Raadhuislaan 2
Oss, 5341 GM
+ Google Map