Beste bezoeker,

We hebben na 3 jaar besloten om transagenda.nl uit de lucht te halen.

Het is een mooi concept en we geloven er nog steeds in: een overzicht van activiteiten dat wordt gevuld vanuit de gemeenschap.

We hebben in die 3 jaar ontdekt dat er een heleboel activiteiten worden georganiseerd, zo veel dat je bijna elke dag wel ergens iets ‘trans’ kan beleven.

Heel veel en heel uiteenlopende activiteiten waar we bij tijd en wijle echt blij van werden. Het is duidelijk dat de trans 'gemeenschap' zeer breed en ondernemend is.

Desondanks bleef het aantal aanmeldingen van activiteiten in de agenda laag. Uiteindelijk woog dat niet op tegen onze inspanningen en de kosten die we maakten om de website goed te kunnen laten draaien.

Veel dank aan alle mensen die de afgelopen jaren een bijdrage hebben geleverd.

Jans en Jip

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Gender Games, Tegenlicht Meet-up

31/08/2022 / 20:00 - 23:00

Kan topsport een sector worden waarin voorbeeldige gelijkheid bestaat? Campagnes voor gelijker salaris tussen mannelijke en vrouwelijke topsporters behalen de eerste successen. Er is inmiddels veel onderzoek gaande naar inclusie en gelijkheid in de sport en veel sporters zetten zich in tegen ongelijkheid en discriminatie in de sportwereld. Maar er is nog een lange weg te gaan, want professionele hardloopwedstrijden in de vrouwencategorie worden nog steeds beheerst door geslachtstesten, metingen van testosterongehaltes en rechtszaken.

Presentatie: Mandy Woelkens

Met verder: Nirit Peled (zij/haar), onafhankelijk filmmaker en auteur, Jayliah Jada van Gorkum (zij/haar), atleet en student, Laurens Zevenbergen (hij/hem), van jongs af aan actief als vertegenwoordiger van de transgender community; bestuurslid Zorg & Welzijn van Transgender Netwerk Nederland, ergotherapeut i.o; Marleen Hendrickx (zij/haar). theatermaker, intersekse activist.

De VPRO Tegenlicht documentaire “The Gender Games” is op maandag 29 augustus om 20:25u uitgezonden op NPO2. Online te zien: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2022-2023/The-Gender-Games.html

Details

Date:
31/08/2022
Time:
20:00 - 23:00
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://dezwijger.nl/programma/tmu-222

Venue

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam, 1019 HC
+ Google Map
Phone:
020 624 63 80
View Venue Website