Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Gender Games, Tegenlicht Meet-up

31/08/2022 / 20:00 - 23:00

The Gender Games, Tegenlicht Meet-up castor semenya TransAgenda

Kan topsport een sector worden waarin voorbeeldige gelijkheid bestaat? Campagnes voor gelijker salaris tussen mannelijke en vrouwelijke topsporters behalen de eerste successen. Er is inmiddels veel onderzoek gaande naar inclusie en gelijkheid in de sport en veel sporters zetten zich in tegen ongelijkheid en discriminatie in de sportwereld. Maar er is nog een lange weg te gaan, want professionele hardloopwedstrijden in de vrouwencategorie worden nog steeds beheerst door geslachtstesten, metingen van testosterongehaltes en rechtszaken.

Presentatie: Mandy Woelkens

Met verder: Nirit Peled (zij/haar), onafhankelijk filmmaker en auteur, Jayliah Jada van Gorkum (zij/haar), atleet en student, Laurens Zevenbergen (hij/hem), van jongs af aan actief als vertegenwoordiger van de transgender community; bestuurslid Zorg & Welzijn van Transgender Netwerk Nederland, ergotherapeut i.o; Marleen Hendrickx (zij/haar). theatermaker, intersekse activist.

De VPRO Tegenlicht documentaire “The Gender Games” is op maandag 29 augustus om 20:25u uitgezonden op NPO2. Online te zien: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2022-2023/The-Gender-Games.html

Details

Date:
31/08/2022
Time:
20:00 - 23:00
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://dezwijger.nl/programma/tmu-222

Venue

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam, 1019 HC
+ Google Map
Phone:
020 624 63 80
View Venue Website