Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Queer Salon #2 – Rotterdam Pride 2022

22/06/2022 / 14:00 - 17:00

The Queer Salon

The Queer Salon brengt een reeks publieksgesprekken, waarin met een ‘queer gaze’ wordt gekeken naar cultureel erfgoed en de bijbehorende institutionele praktijken van insluiting en uitsluiting. Een selectie van de nationale collectie voor architectuur en stedenbouw van Het Nieuwe Instituut vormt een ‘conversation piece’ voor een uitwisseling tussen ‘insiders’ en ‘outsiders’, de ‘kritische bezoekers’. Het oogmerk is om de bestaande vormen van institutionalisering en canonisering open te breken.

De tweede editie van The Queer Salon gaat op zoek naar verborgen geschiedenissen van de diverse LGBTIQ+ gemeenschappen en personen. Waar vind je ze en hoe creëren de betrokkenen zelf een eigen geschiedenis en verhaal? Hoe krijgen deze verhalen een plek in de officiële instellingen? Wie gaat daar eigenlijk over? Moeten allerlei institutionele praktijken niet eerst veranderen voordat dit mogelijk wordt? En zo ja, hoe dan?

Speciale gasten zijn onder meer Jessica van Gysel (Girls Like Us), en Charl Landvreugd (kunstenaar en curator). Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt wanneer de aanvullende sprekers ook bevestigd zijn.

Deze tweede editie van The Queer Salon valt samen met de Rotterdam Pride, met als motto ‘Dare To Be Proud’, en met de Rotterdam Architectuur Maand die in 2022 het thema (T)Huis heeft meegekregen.

Toegankelijkheid:

Het Nieuwe Instituut is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators, en scootmobielen. Alle tentoonstellingszalen en het Research Centre zijn per lift en via een hellingbaan bereikbaar. Het Nieuwe Instituut beschikt over een rolstoel voor bezoekers met een (functie)beperking. 

Het Nieuwe Instituut openingstijden:

dinsdag en woensdag 10.00 – 17.00 uur
donderdag 10.00 – 21.00 uur
vrijdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur

Het museum is op donderdagavonden van 17.00 – 21.00 uur gratis toegankelijk.

Gesloten op 25 december, 1 januari en 27 april.
Open van 10.00 tot 16.00 uur op 24 december en 31 december.
Open op Tweede Pinksterdag (6 juni)

Details

Date:
22/06/2022
Time:
14:00 - 17:00
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://collectie.hetnieuweinstituut.nl/activiteiten/queer-salon-2

Venue

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
Rotterdam, 3015 CB
+ Google Map
View Venue Website