Organiseer je een activiteit voor de transgender community, of wil je die promoten? Meld dan via dit formulier jouw activiteit of evenement in de transagenda.

Aangemelde activiteiten worden bij publicatie door ons ook geplaatst op onze facebook pagina. Twee vliegen in één klap: jouw activiteit krijgt meer bekendheid én je helpt je dit initiatief groeien.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#uncut, muziektheatervoorstelling over de stem van een trans vrouw – Nijmegen

03/06/2022 / 20:00 - 22:00

€30,00
#uncut, muziektheatervoorstelling over de stem van een trans vrouw - Nijmegen uncut Facebook Post 3 TransAgenda

Vanaf 24 mei toert het Nederlands Kamerkoor door Nederland met de muziektheatervoorstelling #uncut, over de veranderende stem een trans vrouw. Componiste Renske Vrolijk componeerde dit semi-autobiografische werk, geïnspireerd door haar eigen verleden. Als kind zong Renske met veel passie in een kinderkoor, totdat haar stem veranderde. Een confrontatie die haar direct duidelijk maakte dat de stem onlosmakelijk verbonden is met identiteit. Ze nodigde nu het Nederlands Kamerkoor, dat ze al vanaf haar jeugd bewondert, uit om het verhaal samen te delen met de wereld. Renske: “#uncut gaat over zingen, over de stem, over mijn stem die ik kwijtraakte en opnieuw moest vinden. Dit verhaal gaat over mijn zoektocht naar en de groei in een nieuwe bestaansvorm.”

Samen met het ronkende ORBI (The Oscillating Revenge of the Background Instruments) en saxofoonkwartet BL!NDMAN [sax], onder leiding van Krista Audere, zingt en speelt het Nederlands Kamerkoor de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, en het team van dokters in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is. Drie solisten, mezzosopraan Eline Welle, tenor William Knight en een kind uit de solistenklas van de Nationale Koren, zingen de verschillende manifestaties van Vivian.

Details

Date:
03/06/2022
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€30,00
Event Category:
Website:
www.nederlandskamerkoor.nl/uncut

Organizer

Nederlands Kamerkoor
Phone:
030 23 030 20
Email:
info@nederlandskamerkoor.nl
View Organizer Website

Venue

Nijmegen