Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Trans Erfgoed

september 29 / 17:00 19:00

Workshop Trans Erfgoed Afbeelding TransAgenda

In deze workshop gaan we allerlei aspecten van transgendererfgoed bespreken en bekijken.

De workshop vindt plaats op woensdag 29 september 2021, 17.00 – 19.00 uur in OBA Oosterdok, 6e verdieping (Singelzaal).

Praktische zaken

Hoe voorkom je dat erfgoed wordt weggegooid; hoe kun je verstandig voor je spullen zorgen; hoe maak je anderen attent op het historische belang; waarop moet je letten wanneer je persoonlijk materiaal overdraagt aan een erfgoedinstelling?

Inhoudelijke reflectie

Wat kan interessant erfgoed allemaal betekenen, wat vinden we bijzonder materiaal en wat niet, waarom en wie beslist dit? Hoe zorgen we dat ook immaterieel transgendererfgoed wordt verzameld? Wat verstaan we onder een erfgoedgemeenschap? Hoe kun je dit erfgoed voor zowel de eigen achterban als de rest van de samenleving presenteren?

Meld je aan!

Het wordt een bijeenkomst van ongeveer twee uur met maximaal tien deelnemers die zelf deel uitmaken van de trans gemeenschap. Meld je aan of vraag om meer informatie door te mailen naar: aanmelden@ihlia.nl

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het project TRANS ERFGOED NL. Onderdeel hiervan is een tentoonstelling, die aankomende zomer bij IHLIA LGBTI Heritage te zien zal zijn, met een overzicht van Nederlandse transgendergeschiedenis. De tentoonstelling wordt gecureerd door Alex Bakker die ook deze workshop zal leiden. De gebruikte methode van deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met Rae Parnell. Dit programma is mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Amsterdam.

Gegevens

Datum:
september 29
Tijd:
17:00 – 19:00
Kosten:
Free
Evenement Categorie:
Site:
https://ihlia.nl/

Organisator

IHLIA LGBTI Heritage
E-mail:
info@ihlia.nl
Site:
Bekijk de site van Organisator

IHLIA LGBTI Heritage

Oosterdokskade 143, 3e verdieping
Amsterdam, 1011 DL
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie